Zwemmen waar het stroomt

Zwemmen waar het stroomt

Zwemmen waar het stroomt is een muzikale en beeldende theatervoorstelling in een oude scheepswerf, geïnspireerd op een mythe van Beatrix de Gelukkige die met haar wiegje in woest water dreef en gered werd door een kat.
Een man probeert de gejaagde 21e eeuw te ontvluchten en duikt in een verleden waar alles nog overzichtelijk was. Hij maakt verhalen en muziek van alles wat hij tegenkomt in de scheepswerf en verplaatst zich in de bewoners rond Dordrecht anno 1421. Maar dan breekt de woeste St. Elisabethsvloed door en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen zondvloed.

De voorstelling speelt op een oude scheepswerf op de grens van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht waar het publiek vanaf het festivalhart met een boot naartoe vaart.

Door de samenwerking met allerlei mensen uit de Drechtsteden wordt deze voorstelling een ware beleving!

 

 

Concept/regie/tekst: Madeleen Bloemendaal
Acteur/muzikant:  Joris Erwich
Compositie: Joris Erwich
Techniek en lichtontwerp: Roland van Meel
Kostuums: Jorine van Beek
Zakelijk leiding: Bart Kusters
Productie: Nancy van Heumen
Dramaturgisch advies: Liet Lenshoek en Annemarije Visser

Met speciale dank aan: Simone Beunke, Joost Trines, Stichting ToBe, Atelier Hodeka en Els van der Jagt, Paul Sturm, Nicole Vervloed (stichting Feniks).

Deze voorstelling is een productie van stichting Feniks en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Dordrecht, bureau Drechtsteden, schouwburg Kunstmin, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSBfonds en de Regionale Ontwikkelings Maatschappij Drechtsteden.